Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/welzijns/public_html/view/blocks/head.php on line 13
Op reis over het Avonturenpad van het leven ~ Water~ - WelzijnsPlaza

Nieuwsbrief

Hier kunt je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief van de Welzijnsplaza.

Terug

Op reis over het Avonturenpad van het leven ~ Water~

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2015
Geplaatst door: Gerard
Categorie: Meditatie
Bekeken: 1520 keer

Op reis over het Avonturenpad van het Leven.

" Water "

Mijn meest favoriet element is water. Vanaf kind voel ik me thuis in en met water. Natuurlijk als het een tijdje druilerig is dan denk ik ook, laat de zon eens komen. Maar anders vind ik het heerlijk.

Vaak vroeg ik me af,waarom ik me zo verbonden voel met water. Kan er lang naar zoeken, het feit is gewoon dat ik me altijd omarmt voel door Moeder Aarde. Als ik in zee zwem,dan voel ik me volledig door de Moeder opgenomen. Natuurlijk zijn er nog meer redenen.

Water reinigt je. Als je in een lente bui loopt of gaat zwemmen, dan spoelt de rotzooi uit je lijf. Het water voert af en zorgt ervoor dat je weer schoon bent en klaar om ....

Water vind altijd zijn weg. Of er nu rotsein in de rivier ligt, of een muur. Water zoekt en vindt zijn weg. Het maakt niet uit hoe lang het duurt, maar water zal verder gaan. Water heeft geduld.

Water geeft en neemt. Het is nodig voor ons om te leven, wij zijn tenslotte wezens opgebouwd uit water.

Water , ja water. Voor mij ook de plek om in of bij te mediteren. Heerlijk langs het strand en je laten meevoeren door de geluiden van de zee. Of in het wate, vlak langs de kustlijn, de kracht van water te voelen. Of het ultieme, deep blue meditation. Met duikapparatuur op 15 meter diepte  hangen en me helemaal te laten omarmen en de kracht en energie van de zee te mogen ervaren.

Water is eerlijk, heerlijk, geduldig, krachtig en machtig. Ik ben met haar in mijn element.

Fijne dag.

Liefdevolle groet, Gerad

Tags: Water meditatie mediteren Buddhisme