Nieuwsbrief

Hier kunt je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief van de Welzijnsplaza.

Terug

Meditatie | Mediteren IV

Gepubliceerd: dinsdag 27 januari 2015
Geplaatst door: Gerard
Categorie: Meditatie
Bekeken: 874 keer

" op pad met jouw Leraar in de Geest "

 

De vier paden.

Jouw ademhaling is rustig en regelmatig, je bent over de brug gegaan en je staat nu op het punt een van de vier paden in te gaan. Ik noem dit vier paden maar het kunnen er veel meer zijn,  

globaal kun je het zien als vier paden. Deze paden hebben hun eigen ingang en hun eigen belevingswereld. Jij gaat nu in contact komen met jouw Leraar in de Geest, de echte meditatie binnen gaan.

 

Pad 1: Het pad van de witte Boeddha of al het pad van het licht en de rust. 

Voor mij is het een witte Boeddha, dit omdat mij dit beeld zo is gegeven in een meditatie erg lang geleden. Je kunt ook zelf hier een beeld voor kiezen. Het beeld dient licht en helder schijnend te zijn. 

Ik ga nu even uit van de witte Boeddha. Je loopt rustig naar hem toe, het is helder en vol licht. Je loopt een aantal keren om het beeld heen en je laat het licht over jouw heen schijnen, laat het je verwarmen. Laat de Leraar in de Geest jou verwarmen. Je gaat dan rustig voor het beeld zitten en je laat de rust over en door jouw heen stromen. Je ademt rustig en regelmatig en je laat je 

opnemen in het licht en rust van jouw Leraar in de Geest. Dit is de meditatie waar veel mensen naar op zoek zijn, een meditatie die rust en energie geeft. Laat vooral de energie stromen en geniet. Blijf constant bewust van jouw omgeving en laat je niet afleiden.

 

Pad 2: Het pad van de Rode Pagode, problemen oplossen

De rode pagode ligt in een oerwoud vol grote bomen en dikke lianen, dit staat voor het leven. Je loopt rustig door het oerwoud en blijft vooral goed ademen, de omgeving is krachtig en komt binnen. Je ziet dan een rustige pagode/tempel in het oerwoud. Je gaat binnen en je gaat rustig zitten. Je laat de rust op je in dalen, je ruikt en proeft de energie van deze plek van jouw Leraar in de Geest. Je kunt hem nu jouw vraag stellen over het probleem dat je wilt gaan oplossen. 

 

Wij in het Westen van de wereld zien een probleem vaak als het volgende.

Je hebt een begin en een eind met vaak één oplossing. Als iemand wat creatiever is, dan misschien twee oplossingen. Wat je nu doet met jouw Leraar in de Geest is samen kijken welke oplossingen er zijn voor jouw probleem. Jouw probleem is ipv een rechthoekig blok een bol met uitsteeksels geworden. Die je kunt draaien en van alle kanten kunt bekijken. 

Er zijn vele oplossingen. Het grote voordeel van deze uitdagende meditatie is dat je zo ook in het dagelijkse leven tegen een probleem anders aan kunt gaan kijken. Niet één oplossing maar vele die kunnen passen, je gaat anders  denken. Blijf in contact met de Leraar in de Geest en blijf goed ademen. Dit is een meditatie waar veel los kan komen, maar door de uitdaging en de rust veel rust en voldoening kan geven.

 

Pad 3: Het pad van het onverwachte. 

de titel zegt het al. Op dit pad loop je en je komt vele zaken tegen, zaken die onverwachts, 

heftig en confronterend kunnen zijn. Maar ook veel inzicht en energie geeft. Het grote verschil tussen dit pad en het begin van je pad voor de brug is het volgende. Bij het beginpad, komen de beelden en indrukken als een grote lawine op je af, de Leraar in de Geest probeert je van je stuk, van het pad af te brengen. op dit pad komt het druppelsgewijs binnen. De Leraar in de Geest geeft jouw ruimte en tijd om er iets mee te doen. Wil je niets dan laat je het verder gaan, weg uit jouw systeem. Wil en kun je er iets mee, dan ga je er in volle aandacht mee bezig. De Leraar in de Geest verteld en deelt veel hier. Het is de meditatie van de inzichten van het Leven.

 

Pad 4: de trance. Dit is een pad die niet voor een ieder is weggelegd en zeker ook niet aan te 

raden is voor een ieder. Het is een meditatie die veel verder gaat, verder gaat in de reis met de Leraar in de Geest. Het is ook zeker niet aan te raden om het alleen te doen als je ongeoefend bent. Dit omdat het heftig is, zowel in fysiologische zin als ook in psychische zin. Het een vorm die erg ingrijpend en stevig is. Maar voor diegene die het beheerst een bijzondere ervaring is.

Ik heb een aantal paden genoemd die te gaan en te begaan zijn. Je kunt jouw eigen invulling er aan geven qua beeldvorming, maar de hoofdlijnen zijn zoals zojuist benoemd.

Ik wens jou een krachtige dag.

 

Liefdevolle groet,

 

 

Gerard

Tags: mediteren meditatie gerard budha coach sangha de brug. ademhaling het pad