Nieuwsbrief

Hier kunt je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief van de Welzijnsplaza.

Terug

Meditatie | Mediteren III

Gepubliceerd: maandag 26 januari 2015
Geplaatst door: Gerard
Categorie: Meditatie
Bekeken: 817 keer

" op pad met jouw Leraar in de Geest "

De Brug.

Je bent lekker op pad en de de Ademhaling is rustig en beheerst. Alle zaken die jou van de wijs en van je pad hebben proberen te halen heb je overwonnen. Je bent in volle aandacht met jouw Ademhaling als begeleider.

Dan komt het moment dat je bij de overgang komt naar de echte Meditatie. Ik noem dat de brug, deze brug kun jezelf bouwen. Deze brug moet stevig zijn, zodat je jezelf altijd veilig voelt. Als dit niet zo is, zul je merken dat als je oversteekt, je wat angsten gaat voelen, duizelig wordt, je gaat zelfs wat heen en weer bewegen. Zeg maar alsof je op een touwbrug loopt die over een ravijn heen hangt. 

Voor dit bouwen neem je de tijd, je visualiseert een stevige brug, deze brug is qua lengte ongeveer 10 passen. De visualisatie kun je ook doen als je niet in Mediatie gaat. Mijn brug is stevig met mooie bogen, lekker breed en ik kan er heerlijk over heen lopen en alle kanten op kijken. 

Als de brug klaar is, steek je over. Heel rustig en geniet van de omgeving. Aan de andere kant gekomen........ Daar schrijf ik de volgende keer over.

Belangrijk aan de brug is, de stevigheid en veiligheid. Je moet er namelijk heen over, maar ook de terugweg moet je er weer over.

 

Ik wens jou een liefdevolle dag.

 

Gerard.

Tags: mediteren meditatie gerard budha coach sangha de brug. ademhaling