Nieuwsbrief

Hier kunt je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief van de Welzijnsplaza.

Terug

Meditatie | Mediteren II

Gepubliceerd: vrijdag 23 januari 2015
Geplaatst door: Gerard
Categorie: Meditatie
Bekeken: 836 keer

" op pad met jouw Leraar in de Geest "

 Het eerste deel van het pad  " De Ademhaling"

Je hebt jouw plek ingenomen en je zit in een goede houding. Je doet je ogen dicht, ik doe altijd mijn ogen dicht dit omdat de meditatie ook naar binnen is gericht. Ondanks dat je altijd bewust blijft van je omgeving kan met name lichtinval erg storend en verstorend werken.

De ademhaling is erg belangrijk, het is een geschenk die wij van Moeder Aarde krijgen en waar wij vaak slecht gebruik van maken. Wij zijn niet erg dankbaar voor dit prachtige geschenk. We ademen vaak oppervlakkig, te snel en onregelmatig. Terwijl we juist de adem nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

We gaan in - en uitademen door de neus . De reden hiervoor is dat je zo de lucht die je binnen krijgt optimaal voor zowel jouw brein als lijf kunt gebruiken, je laat de ingeademde lucht door jouw gehele lijf gaan, door de onderbuik en weer naar boven. Als je neus inademt en mond uitademt is het effect anders, je gebruikt niet je gehele brein, dit is een goede techniek voor onder het hard lopen. Ook mond in en uit kan, dit gebruik je kortstondig om afval uit je lijf te kunnen reinigen. Bij de meditatie gebruik je de neusademhaling.

 

Je gaat nu eerst 6 keer door je neus in- en uitademen waarbij je de lucht, als het lukt, even kort onder in je buik vasthoud. Het effect hiervan is dat jouw brein goed geactiveerd wordt. Niet meer dan d6 keer doen.Dit Is eveneens een goede techniek om in een stressvolle situatie te gebruiken. Na de zesde keer blijf je rustig in- en uitademen, je drijft op het ritme van Moeder Aarde. Je blijft echter wel bewust van jouw omgeving, alleen doe je er niets mee. Je laat je niet afleiden door brommers, huilende kinderen, vaatwassers etc. Je komt tot rust.


Als er wat rust is, vraag je aan de Leraar in de Geest d.m.v. een mantra die je 6 keer herhaalt :


Leraar in de Geest

Ik open

Ik luister

Ik aanvaard


Je kunt ook je eigen mantra maken en ook jouw vraag stellen. Op de vraagstelling kom ik later terug. Je hoeft dit niet meer dan 6 keer herhalen, jouw brein is nu geactiveerd.

Je bent nu op pad samen met jouw ademhaling en er komen er wat valkuilen op je pad. Het lijf gaat pijn doen, je neus kriebelt, iemand belt. Hier doe je niets mee, het is er maar niet interessant. Nu komt ook een moment dat er ineens heel veel beelden binnenstromen en vaak wordt gedacht dat dit de meditatie is. Nee, dit is nog steeds een afleiding van de Leraar in de Geest. Hij kijkt of je het wel waard bent met hem te spreken, of je er volledig klaar voor bent. Bij de echte meditatie in waarover meer in mijn volgende blog kom ik terug op wat het verschil is in beelden tussen deze fase en de meditatiefase. Je blijft constant in aandacht met jouw ademhaling en je loopt zo het pad af naar de brug voor de echte meditatie,


A.s.zondag, 25 januari 2015 geef ik een gratis meditatie workshop, op pad met de leraar in de geest, op de Spirituele Wellness beurs in Almere die georganiseerd word door Organisatiebureau P.C.P. Misschien ontmoeten we elkaar daar!

 Ik wens jou een heerlijke dag, liefdevolle groet Gerard

Tags: meditatie mediteren ademhalen leraar in de geest gerard