Nieuwsbrief

Hier kunt je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief van de Welzijnsplaza.

Terug

Meditatie | Mediteren I

Gepubliceerd: donderdag 22 januari 2015
Geplaatst door: Gerard
Categorie: Meditatie
Bekeken: 690 keer

"op pad met jouw Leraar in de Geest "
 
De voorbereiding.
 
Voordat je in jouw meditatie gaat kun je enkele voorbereidingen doen. Deze zijn van persoon op persoon  wat verschillend. Belangrijk is dat je jezelf er goed bij voelt. Belangrijk is dat je een plek creëert waar het voor jou prettig en goed voelt. Dan kun je deze plek gaan inrichten met een meditatie kussen, bankje, schapenvacht of iets dergelijks waar jij prettig op kunt zitten. Want, in mediatie gaan doe je zittend en niet liggend. 
 
Liggen is fijn, maar dan is het ontspannen en geen meditatie. Op jouw plek kun je dan een wierook of een houtsoort zoals PaloSanto, branden die je kan ondersteunen in jouw meditatie. Natuurlijk kun je ook daarbij kiezen voor muziek. Muziek die geheel bij jou past. De één gaat in meditatie op Green day en de ander op een Tibetaanse mantra. Dit is ook afhankelijk, van waar jij heen wilt in jouw meditatie.
 
Als jouw plek is ingericht kun je ervoor kiezen om een korte fysieke en psychische warming up te doen. Dit door bijvoorbeeld wat Yoga oefeningen of Tai Chi te doen. Jouw lijf zal dan ook het zitten, wat langdurig is, beter aan kunnen. Ook breng je zo de geest al naar de meditatie.
 
Als je jouw voorbereidingen hebt gedaan, ga je zitten. Ik ga altijd in de lotushouding zitten, maar het kan ook op een stoel. Als je maar plezierig en zo recht mogelijk gaat zitten. Je legt jouw handen gevouwen in je schoot met de palmen naar boven en de duimen tegen elkaar aan. 
 
Door het kruisen van de benen en de duimen tegen elkaar te brengen, maak je volledig contact met de "Leraar in de Geest" en kunnen jouw energieën gaan stromen.
 
De volgende keer gaan we verder op ons pad, ik wens jou een prachtige dag, liefdevolle groet Gerard  
 

Tags: Ademhaling meditatie mediteren ontspannen Lotus geest