Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/welzijns/public_html/view/blocks/head.php on line 13
De knoppen aan de bomen staan op knappen - WelzijnsPlaza

Nieuwsbrief

Hier kunt je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief van de Welzijnsplaza.

Terug

De knoppen aan de bomen staan op knappen

Gepubliceerd: donderdag 05 maart 2015
Geplaatst door: Gastblogger
Categorie: Meditatie
Bekeken: 1422 keer

De knoppen aan de bomen staan op knappen, de zaden in de grond komen langzaam omhoog, hier en daar is het jonge, frisse groen van de planten al te zien. De natuur staat in de startblokken om de lente te omarmen. Al het nieuwe wil vanuit de donkere aarde naar boven, naar buiten, naar het licht. Niet alles zal het overleven. Dat wat te snel komt, zal wellicht afsterven door een plotselinge vorst of een harde windvlaag. De kiemkracht van het ene zaadje is sterker dan het andere.

De sneeuwmaan, de volle maan van donderdag 5 maart ondersteunt ons bij dit thema. Het is het moment om te schiften welke plannen en ideeen je wilt uitvoeren en welke uitgesteld of afgewezen kunnen worden. Houd je alleen bezig met zaken die kiemkracht hebben en verspil je energie niet aan dingen die nergens toe leiden of niet uitvoerbaar zijn. Deze maan valt tussen Imbolc (zaaien) en Ostara (ontkiemen). Tussen zaaien en ontkiemen ligt het moment waarop blijkt of iets levensvatbaar is of niet.Niet elk zaadje dat in de aarde valt ontkiemt. Niet elk idee van ons is uitvoerbaar. Op 5 maart staan we stil bij de kiemkracht van onze plannen. Wat heeft voldoende kiemkracht en wat mag je laten varen?

Maroesja van den Berg (healer)

www.centrumvoorbewustzijnflevoland.nl

Tags: meditatie mediteren natuur lente