Nieuwsbrief

Hier kunt je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief van de Welzijnsplaza.

Terug

De bomen en het bos

Gepubliceerd: maandag 16 februari 2015
Geplaatst door: Gerard
Categorie: Meditatie
Bekeken: 1498 keer

Op reis over het Avonturenpad van het Leven.
 
" De bomen en het bos "
 
We kennen het allemaal eigenlijk wel, we zien door de bomen het bos niet meer. Letterlijk en figuurlijk. Er is dan even teveel op ons pad terecht gekomen, dit kan van alles zijn. Je staat op het werk onder een hoge prestatiedruk, ziekte, privé omstandigheden en meer. Al dat resulteert dan in allerlei fysieke en psychische ongemakken. Soms zijn ze van korte duur, maar helaas zijn wij vaak een stapelbak van al die kleine ongemakken. We luisteren slecht en dan is het ineens ho. We kunnen niet meer, we lopen vast. We zien echt door de bomen het bos miet meer. Vrij vertaald, we krijgen in een keer alles over ons heen.
 
De losse elementen waaruit zaken bestaan zijn te groot geworden. Je ziet ook echt niets meer en dan? Eigenlijk simpel, maar ook zo moeilijk. Neem de rust om weer rustig naar het grote bos te kijken. Zie niet alleen maar dat ondoordringbare bos, leer de stammen weer te onderscheiden. Elke stam heeft zijn eigen functie binnen dat bos. Echter soms moet er in een bos gesnoeid worden en er zal af en toe ook een boom omgehakt moeten worden. Waarom, zo houd je het bos gezond en kan er licht komen. Vrij vertaald naar het leven, neem je rust en de tijd om het bos te onderhouden. Zorg dat er genoeg licht is en dat er geen wildgroei is.
 
Het bos staat zowel voor datgene wat je op het Avonturenpad van het Leven tegen komt, maar ook voor jou psyche. Kun je het voorkomen. Ja, maar eigenlijk overkomt ieder mens het gevoel van de bomen en het bos, of die ene hele dikke boom op jouw pad. Neem als het zo ver, te ver is gekomen je rust en tijd. Om het te voorkomen. Leer goed te ademen, dat mooie geschenk van Moeder Aarde, dan zul je merken dat vele zaken jouw lijf en geest niet zullen vertroebelen. Je onderhoudt het bos goed. Ga in mediatie en leer te communiceren met jouw Leraar in de Geest, om zaken op tijd te verhelderen. 
 
Er is altijd een pad door die bomen en het bos.
 
Ik wens jou een heerlijke dag.
 
Liefdevolle groet, Geard.
 

Tags: Meditatie mediteren Gerard leraar in de geest