Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/welzijns/public_html/view/blocks/head.php on line 13
Avonturenpad van het leven ~ keuzes ~ - WelzijnsPlaza

Nieuwsbrief

Hier kunt je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief van de Welzijnsplaza.

Terug

Avonturenpad van het leven ~ keuzes ~

Gepubliceerd: maandag 12 oktober 2015
Geplaatst door: Gerard
Categorie: Meditatie
Bekeken: 1428 keer

Op reis over het Avonturenpad van het Leven.
 
 
“ Keuzes “
 
Wij hebben te maken met vele keuzes in ons leven. Sommige nemen we automatisch en voor velen moeten we nadenken en vaak ook wikken en wegen. Keuzes krijgen en maken is niet altijd even gemakkelijk. Nee, het is soms de aanzet tot........... 
 
Vaak willen we geen keuzes maken, dit omdat het ons pijn kan doen, het anderen pijn kan doen, of gewoon omdat we het niet weten .
 
Hoe komt het toch, dat het mooie wat wij hebben in ons leven: Kunnen kiezen in vrijheid, we dat nu juist zo moeilijk vinden. Eigenlijk een schier onmogelijke vraag, maar toch een waar het antwoord redelijk voor de hand ligt. Wij kunnen keuzes maken, omdat wij denken. Daar zit nu juist een grote kern van het probleem keuzes maken. Wij denken en denken, maar we kunnen ook voelen. Deze twee prachtige vaardigheden lopen elkaar wel eens vreselijk in de weg. De denkende mens, vindt het gevoel maar vervelend. De voelende mens vindt de ratio maar irritant. Hoe dan wel een keuze kunnen maken. Het antwoord is eigenlijk een simpele, blijf zo dicht als mogelijk bij je eigen ik. In mijn geval zijn de keuzes die ik maak vanuit mijn gevoel en hart altijd de beste. Ga ik denken, dan komen er steeds meer mogelijkheden en wordt het een heel dik ondoorzichtig bos en maak ik niet mijn beste keuzes.. Dit is voor ieder mens anders, al is echter de eerste ingeving en deze wordt ook door de hersenen gemaakt een van het gevoel. Deze is vaak in de ratio een onlogische, maar als je terug kijkt een hele logische.
 
Keuzes, ze zijn soms moeilijk, echter niet te voorkomen in een leven in vrijheid. Ik ben dankbaar dat ik die vrijheid heb.
 
Wens jou een fijne dag in vrijheid.
 
Gerard
 
 

Tags: Meditatie coaching