Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/welzijns/public_html/view/blocks/head.php on line 13
Reizen - WelzijnsPlaza

Nieuwsbrief

Hier kunt je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief van de Welzijnsplaza.

Terug

Reizen

Gepubliceerd: donderdag 12 maart 2015
Geplaatst door: Gerard
Categorie: Levensleer
Bekeken: 1528 keer

Op reis over het Avonturenpad van het Leven.

" Reizen "

Wij mensen reizen veel. Of we nu op vakantie gaan, naar de winkel of.naar ons werk gaan. We zijn veel en vaak op pad. We spoeden ons van A naar B en als we er zijn dan doen we wat we moeten doen, of doen waar we dan zin in hebben. Als we klaar zijn gaan we weer terug van B naar A. Natuurlijk is er ook de reis van ons leven, de reis over het Avonturenpad van het Leven. Velen van ons beleven dit net als het reizen die ik net ook al beschreef. We reizen van doel tot doel. De overeenkomsten tussen de beide reizen is groot. We haasten ons veel, we hebben het druk, we willen snel. Als we op de bestemming zijn, dan zijn we tevreden, maar na een tijd willen we weer wat anders en zo zijn we altijd op de snelweg bezig.

Jammer is dat eigenlijk, want af en toe gewoon eens stilstaan is heerlijk Kijk eens om je heen, laat  je verrassen van al het moois van wat je ervaart en kunt zien. Wij in het Westen van de wereld, met ons economisch denken. Vinden vaak dat stilstand, gelijk staat aan achteruitgang.Maar, stilstaan is de belevenis van het " Nu" in volle gewaarwording. We zijn ons volledig bewust van wat we doen. We kunnen rustig rondkijken en ervaren. Daar hebben we vaak wat moeite mee, net ls als  we op een vakantie gaan. We willen snel naar de bestemming en ervaren de reis als noodzakelijk kwaad. Maar juist de reis is  prachtig, mooie landschappen, culturen en meer. Natuurlijk denkt nu er een. Ik ga met het vliegtuig, maar dan kun je ook de reis ervaren. Je bent samen met velen die allemaal op reis zijn, geniet daarvan.

Onze reis over het Avonturenpad van het Leven, kent geen zekerheden. Alleen dat je bent geboren en dat je zult sterven. Je bent jouw eigen reisleider en je kunt bepalen hoe jouw reis kan en mag zijn. Ervaar jouw reis bewust en geniet van alle dingen die je tegen komt. Er komt ook ellende op jouw pad en het pad zal af en toe steil en glibberig zijn. Maar, als je bewust bent van jouw reis, dan ervaar je dit als wat het is, een onderdeel van jouw reis. Je zult juist zaken beter waarderen als je af en toe moet leren flexibel en nederig  te zijn.

Sta af en toe gewoon eens stil, neem je tijd en ervaar het pad en de reis ten volle. Het is jouw reis en pad, laat het niet voorbij gaan in het jachtige bestaan van de buitenwereld. Het pad is te mooi om over heen te racen.

Ik wens jou een heerlijke reis vol liefdevolle momenten over jouw Pad.

Gerard

Tags: Meditatie reizen op pad